Schappennieuws is uitgebreid met SCHAPPENPRAAT, een maandelijkse column waarin gediplomeerd gewichtsconsulente en voedingsdeskundige Monique de laatste ins & outs over voeding bespreekt, lekkere en gezonde recepten deelt, maar ook vragen zal beantwoorden over voeding en diëtiek.

Spinazie met lasagne vellen en Zuivelhoeve Heks’n kaas

Ingrediënten

    • 2 pakken spinazie à la crème, deelblokjes (à 450 gram, diepvries)
    • 1 pak lasagnebladen (250 gram)
    • 200 gram Heks’n kaas
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 teen knoflook, geperst
    • zout, peper

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal met een inhoud van ca. 1,5 liter in. Bak de gesnipperde ui in de olie en voeg daarna de knoflook toe. Schep de spinazie erbij en laat die al roerend ontdooien. Breng op smaak met zout en peper. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen en verdeel 1/4 van de spinazie erover. Verdeel er 50 gram Heks’n kaas over. Herhaal dit nog 3 keer. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht goudbruin en gaar in ca. 30 minuten. Snijd de lasagne in de schaal in 4 porties en verdeel over de borden.

Print Friendly

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten