Schappennieuws is uitgebreid met SCHAPPENPRAAT, een maandelijkse column waarin gediplomeerd gewichtsconsulente en voedingsdeskundige Monique de laatste ins & outs over voeding bespreekt, lekkere en gezonde recepten deelt, maar ook vragen zal beantwoorden over voeding en diëtiek.

Spaghetti carbonara met Zuivelhoeve Heks’n kaas

Ingrediënten

    • 300 gram gekookte spaghetti
    • 200 gram spekjes of reepjes kipfilet
    • 200 gram Heks’n kaas
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 50 gram Parmezaanse kaas
    • 1 teen knoflook, geperst

Bereiden
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spekjes of kipfilet samen met de knoflook 4 min. Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek of kipfilet van het vuur en houd deze apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Giet de pasta af. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg de spekjes of kipfilet toe. Roer de eieren, Heks’n kaas en de helft van de kaas erdoor en maal er flink wat zwarte peper over. Verdeel de spaghetti over 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Print Friendly

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten