Schappennieuws is uitgebreid met SCHAPPENPRAAT, een maandelijkse column waarin gediplomeerd gewichtsconsulente en voedingsdeskundige Monique de laatste ins & outs over voeding bespreekt, lekkere en gezonde recepten deelt, maar ook vragen zal beantwoorden over voeding en diëtiek.

Witlof uit de oven met Zuivelhoeve Heks’n kaas (4 pers)

Ingrediënten

  • 500 gram gekookte witlof
  • 200 gram Heks’n kaas
  • 10 plakken achterham
  • (versgemalen) witte peper, zout

Bereiden
Verwarm de oven voor (160 ºC). Snijd de witlof doormidden, haal de witte kern eruit en kook het ongeveer 7 min. in een pan met water en een snufje zout. Laat de witlof goed uitlekken in een zeef. Smeer een ovenschaal van ca. 1,5 liter in met olie. Rol de witlof in de achterham en leg de witlof-hampakketjes in de ovenschaal. Verdeel nu de Heks’ n kaas erover . Plaats de ovenschaal ongeveer 30 min. in de voorverwarmde oven. Serveer met bijv. gekookte aardappelen.

Print Friendly

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten